1
3

TASTY FOOD

post-thumbnail

වෙනස්ම විදිහෙ සුප් බොමුද?

සුප් ලෝකයේ ඉතා ජනප‍්‍රියම ආහාරයක්. බොහෝ විදේශිකයින් ඔවුන්ගේ ප‍්‍රධාන ආහාරයට කලින් සුප් එකක් රස විඳිනවා බොහෝ විට ඔබ දැක ඇති. එහෙත් අපේ රටේ නම් සුප් කීවොත් හුඟක් දෙනෙකුගේ මතකයට එන්නේ සුප් වර්ග කිහිපයක් පමණයි.
තව කියවන්න

post-thumbnail

නොකන අයටත් කන්න හිතෙන ඕට්ස් කූලර්

ඕට්ස් ලෝකයේ සෞඛ්‍ය සම්පන්න සහ සිරුරට හිතකරම කෑම වර්ග අතුරින් ඉදිරියෙන්ම තිබෙන කෑම වර්ගයක්.
තව කියවන්න

post-thumbnail

පවුලේ කෑම මේසයට තායි අන්නාසි ෆ්‍රයිඩ් රයිස්

අන්නාසි තරමක් උෂ්ණ නිසා තවත් උෂ්ණ කෑමක් වන ඉස්සන් මෙයට එකතු කරනවා. එයින් විසෙන් විස නැසෙනවා කියලයි විශ්වාසය.
තව කියවන්න

post-thumbnail

අවුරුදු දා පවුලේ කෑම මේසය

අලුත් අවුරුද්ද පවුලේ හැමෝම එකට එකතුවෙලා සතුට සමරන කාලයක්.
තව කියවන්න

post-thumbnail

සැරට රසට අවුරුද්දට කොච්චි කොකිස්

මේ සැරේ අවුරුදු කෑම මේසෙට වෙනස් විදියට කොකිස් හදමුද ?
තව කියවන්න

post-thumbnail

මස්,මාළු රස වෙනස

ආහාරවේලට ප්‍රෝටීන් එකතු කර ගත හැකි ප්‍රධාන ආහාර වර්ග වන්නේ මස්, මාළුයි.
තව කියවන්න

post-thumbnail

කටට රහට උදේ කෑම

වර්තමානයේ රටේ ඇතිවෙලා තියෙන තත්ත්වයත් සමග විදුලිය,
තව කියවන්න

post-thumbnail

වෙනස්ම රසකට දූරියන්

දූරියන්වල තියන්නේ ඇබ්බැහිවෙන රසයක්.
තව කියවන්න

post-thumbnail

මේ විදියට බතල කමුද?

හුඟක්දෙනා බතල පිසින්න දන්නේ තම්බා හෝ වෑංජන විදියට පමණයි.
තව කියවන්න

post-thumbnail

කිරිපිටිනැති ටීඑකක් පොල් කිරි හාල් කිරි තේ

උදේට කිරි තේ එකකින් දවස පටන් ගන්න පුරුදුවෙලා ඉන්න හුඟදෙනෙක් දැන් කිරිපිටි මිල ඉහළ යෑමෙන් දැඩි අපහසුතාවට පත්වෙලා.
තව කියවන්න

post-thumbnail

උෂ්ණ දැල්ලෝ කටට රසට...

දැල්ලන් යනු ප්‍රෝටීන බහුල ආහාර විශේෂයක්. නමුත් බොහෝ දෙනෙක් දැල්ලන් ආහාරයට ගැනීමට අකමැතියි.
තව කියවන්න

post-thumbnail

කොහිලවලින් රස කෑම

මලබද්ධයට ඉතා ගුණදායී කොහිල ඕනෑම නිවෙසක වවා ගත හැකි පහසු එළවළු වර්ගයකි.
තව කියවන්න

post-thumbnail

වෙනස් රසයක මිහිර දෙන සුදුලූනු

සුදුලූනු කෑම පිසින විට යොදාගන්නා රසකාරකයකි. එපමණක් නොව සුදුලූනු රෝග වළක්වන මහඟු ඖෂධයකි.
තව කියවන්න

post-thumbnail

කෙසෙල් විවේකයට රස බලන්න මේ විදියට හදල ගන්න

කෙසෙල්, වසර පුරාම පලදාව ඇති පලතුරකි. මේවා අතුරුපසට වගේම වෑංජන ලෙසින් ද විවිධ ආකාරයට රසවිඳිය හැකිය.
තව කියවන්න

post-thumbnail

දෙල්වලින් අලුත් කෑම

වාරෙට විතරක් රස බලන්න ලැබෙන දෙල් කවුරුත් කැමති ආහාරයක්.
තව කියවන්න

post-thumbnail

කරවල රස වැඩිකරන වෑංජන

කරවල ප්‍රෝටීන් බහුල ආහාරයක්. කරවල බැදුම හෝ හොද්ද බත්පතට ගෙන එන්නේ ඉමිහිරි රසයක්.
තව කියවන්න

post-thumbnail

රහට චිකන්

උත්සව සමයේ කෑම මේසයේදී දකින්නට ලැබෙන විශේෂ කෑමක් තමයි කුකු`ඵ මස්.
තව කියවන්න

post-thumbnail

උඳු පිටි රස දෙන හැටි

උඳු ප්‍රෝටීන් බහුල ආහාරයක්. බෝනොවන රෝගවලින් පෙළෙන බොහෝ දෙනෙකුට ගුණ ලබාදෙන විශේෂ ආහාරයක්.
තව කියවන්න

post-thumbnail

නව වසරට රසට ගුණට කිරිබත්

සෑම නිවෙසකම නව වසරේ පළමු දිනයේ දී පිසෙන්නේ කිරිබතයි.
තව කියවන්න

post-thumbnail

විවිධ රසට චිකන් කමුද

විශේෂ අවස්ථාවලදී අමුත්තන්ට රසවත් කෑම වර්ග පිළිගන්වන්න කවුරුත් උනන්දුයි.
තව කියවන්න

post-thumbnail

නත්තල් කෑම මේසය

පළමුව කුකු`ඵ මස් කැබලි සෝදා භාජනයකට දමන්න. කැබලි එකින් එක ගෙන කුඩා පිහියකින් තැනින් තැන කපා නැවත භාජනයකට දමන්න.
තව කියවන්න

post-thumbnail

නත්තල රස කරන කේක්

සීතල උඳුවප් මහේ නත්තලට ඇත්තේ තවත් දින කිහිපයකි. නත්තල කිතුනු බැතිමතුන්ගේ උතුම්ම දිනය යි. ඔබේ නත්තල් සාදයට මේ කෑම වට්ටෝරු අලුත්ම රසයක් ගෙන දේවි
තව කියවන්න

post-thumbnail

සෝයා රසට කැමති අයට

සෝයා මීට් කෑමට වැඩි කැමැත්තක් දක්වන්නේ දරුවන් ය. මස් මාංශ කෑමට අකමැති අයට ද ප්‍රෝටීන් ලබා ගැනීමට පහසු මගක් වන්නේ ද සෝයා මීට්ය.
තව කියවන්න

post-thumbnail

කජු, රටකජු රස මවමු

කජු මෙන්ම රට කජු ද ඉතා රසවත් ය.
තව කියවන්න

post-thumbnail

Vegetarian අයට ගැලපෙන ආහාර

වැඩිහිටි වියේ පසුවන බොහෝ කාන්තාවෝ තම ආහාර වේල ගැන එතරම් උන්නදුවක් නොදක්වති.
තව කියවන්න