රසම රස ස්පයිසි චිලී පපායා ඩෙවල්
අවශ්ය ද්රව්ය
- කැබලි කරගත් බාගෙට ඉදුණු ගස්ලබු ග්රෑම් 250 ක්
- ඇට ඉවත් කර කැබලි කැපූ මාළු මිරිස් ග්රෑම් 50 ක්
- කැබලි කරගත් ලූණු ග්රෑම් 50 ක්
- කැබලි කරගත් තක්කාලි ග්රෑම් 500 ක්
- කුඩාවට කැපූ සුදුලූණු ග්රෑම් 25 ක්
- කුඩාවට කැපූ ඉඟුරු ග්රෑම් 10 ක්
- චිලී සෝස් මේස හැඳි 04 ක්
- චිලී පේස්ට් මේස හැඳි 01 ක්
- රස අනුව ලුණු
- කෝන් flour මේස හැඳි 02 ක්
- ගම්මිරිස් තේ හැඳි 1/2 ක්
- මාගරින් තේ හැඳි 01 ක්
- බැදගැනීමට අවශ්ය තෙල්
සාදන අයුරු
- භාජනයක් ගෙන ලුණු, ගස්ලබු, ගම්මිරිස්, කෝන් ෆ්ලවර් දමා ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න
- අලුත් භාජනයකට මාගරින් එකතුකර ලිප මත තබා රන්වන් පැහැවෙන තෙක් බැදගන්න
- රන්වන් පැහැවීගෙන එන විට ඉඟුරු, සුදුලූණු, ලුණු , බී ලූණු එකතු කර සුළු වෙලාවක් තෙම්පරාදු කරගන්න
- තෙම්පරාදු වූ පසු එයට සෝයා සෝස්, චිලි සෝස්, චිලි පේස්ට්, රස අනුව සීනි එකතු කරන්න. ලිපේ ගින්දර මදව තබාගන්න
- ඉන්පසු අනෙකුත් සියලු අමුද්රව්ය එකතු කර හොඳින් කලවම් කර වෙනත් භාජනයකට දමා ගන්න
සටහන: මහේෂානි මීගහපොල
උපදෙස්: දේශීය ආහාර සහ කේක් නිර්මාණ ශිල්පිණි, සූපවේදනී,
ජෙනෙව්රා දාබරේ
Leave a comment