රසම රස ස්පයිසි චිලී පපායා ඩෙවල්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • කැබලි කරගත් බාගෙට ඉදුණු ගස්ලබු ග්‍රෑම් 250 ක්
  • ඇට ඉවත් කර කැබලි කැපූ මාළු මිරිස් ග්‍රෑම් 50 ක්
  • කැබලි කරගත් ලූණු ග්‍රෑම් 50 ක් 
  • කැබලි කරගත් තක්කාලි ග්‍රෑම් 500 ක්
  • කුඩාවට කැපූ සුදුලූණු ග්‍රෑම් 25 ක්
  • කුඩාවට කැපූ ඉඟුරු ග්‍රෑම් 10 ක්
  • චිලී සෝස් මේස හැඳි 04 ක්
  • චිලී පේස්ට් මේස හැඳි 01 ක්
  • රස අනුව ලුණු 
  • කෝන් flour මේස හැඳි 02 ක්
  • ගම්මිරිස් තේ හැඳි 1/2 ක්
  • මාගරින් තේ හැඳි 01 ක්
  • බැදගැනීමට අවශ්‍ය තෙල්

සාදන අයුරු

  • භාජනයක් ගෙන ලුණු, ගස්ලබු, ගම්මිරිස්, කෝන් ෆ්ලවර් දමා ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න
  • අලුත් භාජනයකට මාගරින් එකතුකර ලිප මත තබා රන්වන් පැහැවෙන තෙක් බැදගන්න
  • රන්වන් පැහැවීගෙන එන විට ඉඟුරු, සුදුලූණු, ලුණු , බී ලූණු එකතු කර සුළු වෙලාවක් තෙම්පරාදු කරගන්න
  • තෙම්පරාදු වූ පසු එයට සෝයා සෝස්, චිලි සෝස්, චිලි පේස්ට්, රස අනුව සීනි එකතු කරන්න. ලිපේ ගින්දර මදව තබාගන්න 
  • ඉන්පසු අනෙකුත් සියලු අමුද්‍රව්‍ය එකතු කර හොඳින් කලවම් කර වෙනත් භාජනයකට දමා ගන්න

සටහන: මහේෂානි මීගහපොල

උපදෙස්: දේශීය ආහාර සහ කේක් නිර්මාණ ශිල්පිණි, සූපවේදනී,
ජෙනෙව්රා දාබරේ

මේක ඔළුවේ තියෙනතාක් මිනිස්සු අනුන් ගැන හොයන්නේ නැතුව ඉදිවී - පූජ්‍ය කත්නොරුවේ හිමි Read Previous

මේක ඔළුවේ තියෙනතාක් මිනිස්සු අනුන් ගැන හොයන්නේ නැතුව ඉදිවී - පූජ්‍ය කත්නොරුවේ හිමි

එක්සත් ලක් වනිතා පෙරමුණේ වැඩමුළුවක් Read Next

එක්සත් ලක් වනිතා පෙරමුණේ වැඩමුළුවක්

Realted Post

Leave a comment